Размисли

Размисли
Когато човек мисли. Се раждат истинските идеи. Като например саденето на картофи!

Дневник

Дневник
Всекидневни ангажименти. Работа, задачи, магистрали, инфраструктура. Ще я постоим тая държава!

Мач

Мач
Знаете, че обичам да спортувам. Ритам мач с момчетата. Дори за една бройка да стана футболист на годинита. Не, че не го заслужавам.

Keblinger

Keblinger

Бойко Методиев Борисов

| четвъртък, 8 март 2012 г.
Това го прочетох за моя адаш от Википедията. Искам и аз един ден да стана така велик - пожарникар - геееерал и министър на България.

Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя, близо до София в семейството на Методи и Венета Борисови. Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя. Бойко Борисов има сестра Красимира която е педиатър.
Бойко Борисов завършва средно образование в Банкя. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 година. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет в трети факултет „Противопожарна охрана“ с оглед миналото на дядо му, който е разстрелян от комунистите през 1944 година. Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант.
След 1978 година Бойко Борисов е активен състезател по карате (притежава 7-ми дан, черен пояс). Той е председател на българската „Федерация карате“, дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате, както и международен съдия по карате.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Copyright © 2010 Бойко Борисов | Design by Dzignine